Nieuwsberichten


SLUITINGSFEEST OP DE HAVEN ZONDAG 8 OKTOBER A.S.

 

Op zondag 8 oktober organiseren we een borrel waar we met elkaar proosten op een mooi vaarseizoen. En houd je van een goed glas wijn? Dan kun je je tegoed doen aan de wijnen van ZekVinos. Hij maakt een mooie selectie van wijnen die we kunnen proeven.

 

Je bent van 16.00 tot 19.00 uur van harte welkom op het terras van onze haven

Aanmelden kan door mail te sturen naar
secretariaat@wsvouderamstel.nl

 

Graag tot zondag 8 oktober!

 


GEZELLIG OPENINGSFEEST IN HAVEN!

 

21-05-2023

Het weer was ons welgezind en de stemming zat er al snel in. De aftrap van het nieuwe vaarseizoen 2023 werd gevierd met een puzzeltocht en na afloop met een hapje en sapje. Alle deelnemers hadden er zin in en 13.15 uur konden de bootjes wegvaren om aan de puzzel (een rondje Hoep) te beginnen. Na ruim 2 uur varen/puzzelen door dit prachtige gebied werden we ontvangen op de haven met een heerlijk hapje en drankje onder leiding van de Bon brigade met Vincent aan het roer. De hapjes waren verrukkelijk en de drankjes natuurlijk ook. De winnaar van de puzzel is de fam. Markus geworden en de poedelprijs ging naar deelnemer Suus die de Kea brug voor iedereen had open gezet en daarbij zelf een "nat pak" haalde.
Wij wensen iedereen weer een fantastisch vaarseizoen 2023!

 

Klik hier voor meer foto's

 


Stremming scheepvaart Amstelbrug van 9 juni 20.00 uur  t/m 12 juni 05.00 uur

 

Door een wijziging van het oorspronkelijke plan zal de Amstel t.h.v. Brug Ouderkerk een paar dagen voor alle scheepvaartverkeer worden afgesloten.

Oorspronkelijk bleef de westelijke onderdoorgang open voor lage recreatievaart en roeiboten. Voor beroepsvaart en hoge recreatievaart (bediening brug) is en blijft de afsluiting van de brug tot en met
dinsdag 20 juni.

Helaas zijn wij genoodzaakt een pontonbrug aan te leggen waardoor doorvaart tijdens onderstaande tijdvak niet mogelijk is.

De algehele stremming voor de alle scheepvaart geldt van vrijdag 9 juni 20:00 uur tot en met maandag 12 juni 05:00 uur.

 


BRANDWEER OP BEZOEK BIJ WSV OUDER AMSTEL

 

De brandweer van Amstelland heeft ons afgelopen 15 mei 2023 geholpen met het teveel aan bagger onder het "Kabelgat" weg te spuiten zodat onze ark weer kan drijven. Voor de Brandweer was het een goeie/leuke oefening en wij waren heel dankbaar voor de hulp.
De mooie taart die Jan de Haan de volgende dag naar de kazerne bracht, viel erg goed in de smaak bij de heren van de brandweer.

 

Bekijk hier filmpje


Update werkzaamheden voor uitbreiding steiger

05-04-2023 

Marco v.d. Berg is bezig alle balken aan elkaar te lassen.

31-03-023
Vandaag is het staalwerk aangeleverd en gedeeltelijk aangebracht.

30-03-2023
De ark ligt op haar plaats en het wachten is nu op de nieuwe steigerdelen zodat de heren weer verder kunnen.

27-03-2023
De levering van het nieuwe steigerdek voor uitbreiding terras, heeft helaas wat vertraging opgelopen. De verwachting is nu eind april, maar de heren zijn alvast begonnen met de ark naar de juiste plek te verplaatsen.
Het weer was onstuimig maar tussen de hagelbuien door hebben ze de ark al één meter kunnen verschuiven.
 


Algemene ledenvergadering 2023

 

31-03-2023

De Algemene ledenvergadering werd weer druk bezocht en was weer als vanouds bij de fam. Bon in Vinkeveen. Tijdens de vergadering werd er afscheid genomen van José van Draanen - v.d. Neut en Mariet Niesen volgt haar op als nieuw bestuurslid. Beide dames werden volop in de bloemen gezet en wij wensen Mariet heel veel succes!


Scheepvaart informatieplan brug Vrouwenakker

Op 17 november j.l. is onderstaand bericht aan de scheepvaart gedeeld:

Brug Vrouwenakker Uithoorn, Amstel

Geen bediening: ma 20-03-2023 08:00 t/m ma 03-04-2023 06:00

Stremming: za 01-04-2023 08:00 t/m ma 03-04-2023 06:00

In de periode van 20 tot en met 28 maart is de Amstel op twee plaatsen gestremd door werkzaamheden, namelijk bij brug Vrouwenakker en brug Ouderkerk aan de Amstel. Aanvankelijk duurde de dubbele stremming ruim 3 weken. Beide projecten hebben maatregelen getroffen om de duur van dit conflict te minimaliseren naar ruim één week.


De werkzaamheden voor uitbreiding steiger zijn begonnen.....

 

De heren zijn begonnen met de uitbreiding van het terras op onze haven. De nieuwe drijflichamen zijn afgeleverd en de stalen frames hiervoor worden gemaakt en geschilderd. 

Als alles goed gaat wordt eind februari het nieuwe steigerdek geleverd

en de ark verplaatst.


Nieuwjaarsborrel 15-01-2023 bij Strandpaviljoen a/d Plas

 

Na twee jaar geen Nieuwjaars receptie vanwege corona konden wij op deze dag eindelijk weer elkaar de hand schudden en een gelukkig Nieuwjaar en mooi vaarseizoen wensen.  De opkomst was gelukkig groots ondanks het slechte weer en de nieuwe locatie "Strandpaviljoen a/d Plas" was ook perfect met leuke bediening, heerlijke hapjes en drankjes.

Er staan weer een aantal leuke evenementen in de planning dus hou deze website en uw emailadres in de gaten.

Op naar een heel mooi en gezellig vaarseizoen 2023!

 


Nieuwjaarsborrel 2023

 

Wij wensen jullie fijne feestdagen en een gelukkig & gezond 2023! 

We kijken terug op een mooi vaarseizoen en komend jaar willen we dat overtreffen door meer evenementen en vaartochten met elkaar te belevenšŸ˜€

Om het nieuwe jaar goed te beginnen heffen we graag het glas met elkaar tijdens de nieuwjaarsborrel; dit jaar op een nieuwe locatie. 

 

Jullie zijn van harte uitgenodigdšŸ»

Nieuwjaarsborrel 
Zondag 15 januari 2023

Vanaf 16.00 uur 

Strandpaviljoen a/d Plas
Aan de Wind 10,
Ouderkerk aan de Amstel


De kerstverlichting is stralend dit jaar

 

 

Hans en Gerrit zijn weer druk bezig geweest 

om de haven te laten stralen in deze winterse tijden.

Het resultaat is weer prachtig.

De boom staat er weer schitterend bij.

Het bestuur wenst alle leden

hele fijne Feestdagen en een heel gezond Nieuwjaar!

 


Werkzaamheden nieuwe brug Ouderkerk planning 2023

 

De afgelopen periode is met intensief contact tussen de partijen een overeenstemming bereikt aangaande de stremmingen voor brug Ouderkerk aan de Amstel en brug Vrouwenakker.

Hieronder het gecombineerde overzicht van de stremmingen en bloktijden op de Amstel. Helaas is er 1 week (te weten weeknummer 12) dat beide bruggen gestremd zijn. Dit is de kortst mogelijke hinder gebleken voor scheepvaart.

Daarbij nog de opmerking dat de oostelijke onderdoorvaart de gehele periode (vanaf 01-01-2023 tot 01-07-2023) is gestremd.

De westelijke onderdoorvaart is wel beschikbaar met een beperkte doorvaarthoogte (2,65 m).

Zoals hierboven staat vermeld is dit de planning voor brug Ouderkerk aan de Amstel en brug Vrouwenakker. Uiteraard is deze planning “ijs- en weder dienende”.

Voor het meest actuele scheepvaartbericht kunt u altijd op de volgende link kijken, onder hoofdstuk berichten:

Brug in N522 Ouderkerk detailinformatie | Rijkswaterstaat (vaarweginformatie.nl)

 

WERKZAAMHEDEN BRUG

Vrijwilligers in het zonnetje gezet

 

Op vrijdag 7 oktober werden alle vrijwilligers die  hebben meegewerkt om het steigerdek te vernieuwen in de haven, bedankt met een BBQ workshop in restaurant Bon onder leiding van Frans Bon, voormalig Europees barbecuekampioen.

De meeste mannen dachten dat ze er gemakkelijk vanaf konden komen maar er moest echt hard gewerkt worden om deze lekkere gerechten op tafel te krijgen. Het resultaat was verbluffend en ze hebben heerlijke maaltijden op tafel kunnen zetten. Na afloop hebben ze alle recepten mee naar huis mogen nemen om het daar nog eens voorzichtig uit te proberen.


WSV Openingsfeest Vaarseizoen 21 mei 2022

21-05-2022 – Gelukkig konden we na 2 corona jaren eindelijk weer een feestje bouwen op onze haven en dat is afgelopen zaterdag weer aardig gelukt. De opkomst was geweldig en iedereen had er weer zin in.

Rond de klok van 5 uur hebben Jan, Gerrit en Vincent de bar geopend en kon het borrelen beginnen.  We konden heerlijk meezingen en dansen onder het genot van de muzikale klanken van onze zanger en entertainer Cock Zwanenburg (zie ook zijn FB pagina).

Tussendoor heeft onze voorzitter Kobus namens het gehele bestuur nog 2 leden verrast met het Erelidmaatschap, Hans en Nico waren bijzonder verrast en trots op hun benoeming en oorkonde.

Ongeveer tegen 19.00 uur zorgde Vincent Bon en de gezellige meiden van de bediening ervoor dat het buffet klaarstond en iedereen weer kon genieten van de diverse maaltijden, salades en hamburgers. Na dit heerlijke eten moet er natuurlijk gedanst worden om de calorietjes te verbranden en dat hebben de “oudjes” weer volop gedaan. Na afloop van dit feest kon de organisatie (het bestuur van de WSV) met een goed gevoel terugkijken op een geweldig feest. Wij wensen iedereen een heel mooi vaarseizoen 2022!

Klik hier voor alle foto’s


21-05-2022 tijdens openingsfeest  2 nieuwe ereleden benoemd

Hans van den Berg en Nico Markus werden tijdens het openingsfeest van het vaarseizoen 2022, verrast met het erelidmaatschap.
Nico is lid vanaf 01-11-1977 en Hans vanaf 13-05-1992.

Nico heeft in de beginperiode van de vereniging al een tijdje een bestuursfunctie gehad en heeft zich toen vooral ingezet bij het onderzoeken en ontwerpen van een mogelijke jachthaven voor onze vereniging, welke in 1996 werkelijkheid werd.
Hans is zo'n 20 jaar geleden bestuurslid geworden en heeft zich vanaf die tijd bezig gehouden met het onderhoud van onze jachthaven.
Nico is in 2014 weer gevraagd om plaats te nemen in het bestuur en dit keer als secretaris. In 2015 werd het plan opgevat om een nieuw clubhuis te bouwen. Hans en Nico hebben toen de plannen gemaakt en in 2016 werd de opdracht gegeven aan een arkenbouwer om het betonnen casco te maken. Begin 2017 was het casco klaar en hebben zij in eigen beheer, met medewerking van vrijwilligers het gehele clubhuis afgebouwd en eind 2017 geopend. Vier jaar later hebben die twee weer plannen gemaakt om het gehele houten steigerdek welke 25 jaar dienst heeft gedaan, te vervangen voor nieuwe slipvast kunststof roosters. Ook dit project werd weer geheel in eigen beheer met vrijwilligers, succesvol uitgevoerd.
Hans is nog steeds bestuurslid en blijft zich inzetten voor de vereniging en Nico is afgetreden als secretaris maar zal zich als erelid ook blijven inzetten!


Steigerdek update

 

- 6 april 2022  - was het eindelijk zover. Om 8.45 uur kwam
de oplegger met daarop onze nieuwe roosters voor het steigerdek.

Na 1 uurtje lossen en op de pontons plaatsen kon het grote werk
beginnen. 
Ondanks het slechte weer hadden de mannen er zin in en begonnen meteen met het neerleggen van de roosters.
De roosters zijn netjes op maat geleverd en het was aan
Hans en Nico (v.d. Linden) de eer om het eerste rooster meteen bij het toegangshek te plaatsen.
Ze zijn nog wel even bezig maar gelukkig hebben ze veel hulp,
 veel bekijks en gelukkig ook af en toe veel taart.
- 11 april 2022 - gelukkig schijnt het zonnetje en zijn er veel vrijwilligers bezig om het steigerdek mooi te maken 
en niet te vergeten een opknapbeurt voor het toegangshek.
- 17 april 2022 - De laatste houten delen zijn afgevoerd en de meeste roosters zitten erop. De mannen hebben heel wat capriolen moeten uithalen om de steigerdekken te vernieuwen maar het is wederom gelukt.
Het entree en de fietsenstalling waren de laatste fase van het plaatsen van nieuwe roosters. Nu is de afwerking aan de beurt.
Ondertussen zijn de pontons alvast klaargelegd voor het grote 
"Openingsfeest nieuwe vaarseizoen 2022" op onze haven 21 mei a.s.  U kunt dan meteen zien hoe mooi onze haven is geworden!

- 29-04-2022 - Eindelijk.....het laatste deel van het nieuwe steigerdek is geplaatst door Hans. Jullie hebben fantastisch werk geleverd en eindelijk kunnen wij allemaal genieten en veilig over de steigers lopen.

1-05-2022 - De loungebank staat uitnodigend te wachten en Els heeft alle bloempotten weer mooi opgemaakt dus het ziet er weer gezellig uit. Laat de zomer maar komen!


Algemene Ledenvergadering 2022

 

Op 25-03-2022 kon na 2 jaar eindelijk de Algemene Ledenvergadering doorgaan. Het bestuur had voor de locatie "Amstelstroom" in Ouderkerk aan de Amstel gekozen omdat dit makkelijker bereikbaar is voor onze leden.
De vergadering werd redelijk bezocht en na afloop natuurlijk weer
zoals gewoonlijk.....erg gezellig.

Het bestuur hoopt volgend jaar toch wat meer leden
(en met name de 
nieuwe leden) te mogen ontmoeten.

De secretaris Nico Markus was niet meer verkiesbaar en het bestuur heeft Janco Blokzijl als opvolger voorgesteld aan de leden. Nico werd vriendelijk bedankt voor zijn tomeloze inzet en in de bloemetjes gezet.


Werk pontons 

09-03-2022 - Vandaag zijn een aantal werk pontons in de haven aangekomen en van de vrachtwagen gehesen onder veel bekijks. De pontons worden binnenkort als vlot gebruikt om door de haven te kunnen varen naar de steigers waar ze op dat moment bezig zijn. Een 2e vlot gaan ze gebruiken om de  oude delen op te slaan zodat ze deze naar de wal kunnen varen en in een container afvoeren.


Nieuw Steigerdek


Deze heren zijn met de voorbereidende werkzaamheden, het vervangen van het steigerdek begonnen.
Als eerste was het nodig om de constructie van het terras te versterken met stalen balken. Nu is het wachten op de nieuwe roosters en dan kunnen de mannen hopelijk half maart met de vervanging van het steigerdek beginnen. Momenteel zijn ze bezig alvast wat stopcontacten te verwijderen en alles wat los of weg kan te demonteren/verwijderen. 
Zij zijn er klaar voor!


Doorvaartvignet Amsterdam verplicht

Wil je in 2022 door Amsterdam varen, dan is een doorvaartvignet verplicht. Dat maakte de gemeente Amsterdam 3 januari bekend. Het vignet kost 40 euro en is 3 kalenderjaren geldig. Bij het vignet krijg je 24 uur afmeren erbij, te activeren op een dag naar keuze. Wil je meer dagen afmeren, kost dat 30 euro per 24 uur. Het vignet is verplicht voor pleziervaartuigen met een benzine-, diesel-, elektrische of hybride motor. Voor kano’s, kajakken en opblaasbare boten zonder harde bodem is een vignet niet verplicht.
Ga voor meer informatie naar deze site


WSV Sloepentocht

Eindelijk was het zover...........! zondag 12 september 2021
Al een paar keer uitgesteld vanwege corona maar nu konden eindelijk de touwtjes los en gingen ze op stap met 9 sloepen. Het was een geweldige dag met prachtig weer en de leden waren zeer enthousiast. Met dank aan de organisatie Marc Klok en Bart de Zwart en dank aan Paul de Groot, Annemieke Huizing en Riky van Wendel de Joode voor de leuke foto's.

Ga hier naar alle foto's


26-03-2021 met grote trots maken wij 2 ereleden bekend

Met grote trots maken wij bekend de heren Jan de Haan
(vaar- en havencommissie) en Bert van Wendel de Joode (penningsmeester) ERELID zijn geworden van onze WSV Ouder Amstel. De beide heren hebben een geweldige staat van dienst achter de rug en hebben besloten na 20 jaar te stoppen met het organiseren van de Verre Vaartochten.
In een klein comité (RIVM maatregelen) kregen zij thuis op een feestelijke manier de oorkonde uitgereikt door onze voorzitter Kobus Keij.

Jan is vanaf de oprichting van de vereniging altijd actief geweest (en blijft dit ook doen) als bestuurslid en organisator van alle vaartochten, nu al bijna 45 jaar. In het begin de vele vaartochten naar de Pondskoekersluis, de jaarlijkse puzzeltochten op Vinkeveen, de spectaculaire 5 mei gondelvaarten op de Amstel en de Ouderkerkse Sail i.s.m. de Gemeente. Het is teveel om op te noemen.


Bert is al 31 jaar lid en heeft vorig jaar aangegeven te willen stoppen met bestuurslid te zijn. Hij heeft 18 jaar in het bestuur gezeten waarvan de laatste 8 jaar als zeer deskundig, precies en soms op het zuinige af, penningmeester. Of het allemaal nog niet genoeg is heeft hij ook nog 20 jaar het "blauwe boekje" gemaakt en hij heeft aangegeven dit nog 20 jaar te willen doen.
Ook mogen wij de vrouwen Netty en Riky , achter deze mannen niet vergeten want ook deze hebben altijd voor de vereniging klaar gestaan. Wij weten geen betere manier om beide heren op deze manier te bedanken en bij de eerste de beste gelegenheid de heren nog eens extra in het zonnetje te zetten en met u allen een
toast uit te brengen op deze 2 nieuwe ereleden.
Jan en Bert bedankt voor jullie tomeloze inzet!