Steigerdek update

- 6 april 2022  - was het eindelijk zover. Om 8.45 uur kwam
de oplegger met daarop onze nieuwe roosters voor het steigerdek.

Na 1 uurtje lossen en op de pontons plaatsen kon het grote werk
beginnen.
Ondanks het slechte weer hadden de mannen er zin in en begonnen meteen met het neerleggen van de roosters.
De roosters zijn netjes op maat geleverd en het was aan
Hans en Nico (v.d. Linden) de eer om het eerste rooster meteen bij het toegangshek te plaatsen.
Ze zijn nog wel even bezig maar gelukkig hebben ze veel hulp,
 veel bekijks en gelukkig ook af en toe veel taart.
- 11 april 2022 - gelukkig schijnt het zonnetje en zijn er veel vrijwilligers bezig om het steigerdek mooi te maken
en niet te vergeten een opknapbeurt voor het toegangshek.
- 17 april 2022 - De laatste houten delen zijn afgevoerd en de meeste roosters zitten erop. De mannen hebben heel wat capriolen moeten uithalen om de steigerdekken te vernieuwen maar het is wederom gelukt.
Het entree en de fietsenstalling waren de laatste fase van het plaatsen van nieuwe roosters. Nu is de afwerking aan de beurt.
Ondertussen zijn de pontons alvast klaargelegd voor het grote
"Openingsfeest nieuwe vaarseizoen 2022" op onze haven 21 mei a.s.  U kunt dan meteen zien hoe mooi onze haven is geworden!

- 29-04-2022 - Eindelijk.....het laatste deel van het nieuwe steigerdek is geplaatst door Hans. Jullie hebben fantastisch werk geleverd en eindelijk kunnen wij allemaal genieten en veilig over de steigers lopen.

1-05-2022 - De loungebank staat uitnodigend te wachten en Els heeft alle bloempotten weer mooi opgemaakt dus het ziet er weer gezellig uit. Laat de zomer maar komen!

Algemene Ledenvergadering 2022

Op 25-03-2022 kon na 2 jaar eindelijk de Algemene Ledenvergadering doorgaan. Het bestuur had voor de locatie "Amstelstroom" in Ouderkerk aan de Amstel gekozen omdat dit makkelijker bereikbaar is voor onze leden.
De vergadering werd redelijk bezocht en na afloop natuurlijk weer
zoals gewoonlijk.....erg gezellig.

Het bestuur hoopt volgend jaar toch wat meer leden
(en met name de
nieuwe leden) te mogen ontmoeten.

De secretaris Nico Markus was niet meer verkiesbaar en het bestuur heeft Janco Blokzijl als opvolger voorgesteld aan de leden. Nico werd vriendelijk bedankt voor zijn tomeloze inzet en in de bloemetjes gezet.

WERK PONTONS

09-03-2022 - Vandaag zijn een aantal werk pontons in de haven aangekomen en van de vrachtwagen gehesen onder veel bekijks. De pontons worden binnenkort als vlot gebruikt om door de haven te kunnen varen naar de steigers waar ze op dat moment bezig zijn. Een 2e vlot gaan ze gebruiken om de  oude delen op te slaan zodat ze deze naar de wal kunnen varen en in een container afvoeren.

Nieuw Steigerdek

Deze heren zijn met de voorbereidende werkzaamheden, het vervangen van het steigerdek begonnen.
Als eerste was het nodig om de constructie van het terras te versterken met stalen balken. Nu is het wachten op de nieuwe roosters en dan kunnen de mannen hopelijk half maart met de vervanging van het steigerdek beginnen. Momenteel zijn ze bezig alvast wat stopcontacten te verwijderen en alles wat los of weg kan te demonteren/verwijderen.
Zij zijn er klaar voor!

Doorvaartvignet Amsterdam verplicht

Wil je in 2022 door Amsterdam varen, dan is een doorvaartvignet verplicht. Dat maakte de gemeente Amsterdam 3 januari bekend. Het vignet kost 40 euro en is 3 kalenderjaren geldig. Bij het vignet krijg je 24 uur afmeren erbij, te activeren op een dag naar keuze. Wil je meer dagen afmeren, kost dat 30 euro per 24 uur. Het vignet is verplicht voor pleziervaartuigen met een benzine-, diesel-, elektrische of hybride motor. Voor kano’s, kajakken en opblaasbare boten zonder harde bodem is een vignet niet verplicht.
Ga voor meer informatie naar deze site

WSV Sloepentocht

Eindelijk was het zover...........! zondag 12 september 2021
Al een paar keer uitgesteld vanwege corona maar nu konden eindelijk de touwtjes los en gingen ze op stap met 9 sloepen. Het was een geweldige dag met prachtig weer en de leden waren zeer enthousiast. Met dank aan de organisatie Marc Klok en Bart de Zwart en dank aan Paul de Groot, Annemieke Huizing en Riky van Wendel de Joode voor de leuke foto's.

Ga hier naar alle foto's

26-03-2021 met grote trots maken wij 2 ereleden bekend

Met grote trots maken wij bekend de heren Jan de Haan
(vaar- en havencommissie) en Bert van Wendel de Joode (penningsmeester) ERELID zijn geworden van onze WSV Ouder Amstel. De beide heren hebben een geweldige staat van dienst achter de rug en hebben besloten na 20 jaar te stoppen met het organiseren van de Verre Vaartochten.
In een klein comité (RIVM maatregelen) kregen zij thuis op een feestelijke manier de oorkonde uitgereikt door onze voorzitter Kobus Keij.

Jan is vanaf de oprichting van de vereniging altijd actief geweest (en blijft dit ook doen) als bestuurslid en organisator van alle vaartochten, nu al bijna 45 jaar. In het begin de vele vaartochten naar de Pondskoekersluis, de jaarlijkse puzzeltochten op Vinkeveen, de spectaculaire 5 mei gondelvaarten op de Amstel en de Ouderkerkse Sail i.s.m. de Gemeente. Het is teveel om op te noemen.

Bert is al 31 jaar lid en heeft vorig jaar aangegeven te willen stoppen met bestuurslid te zijn. Hij heeft 18 jaar in het bestuur gezeten waarvan de laatste 8 jaar als zeer deskundig, precies en soms op het zuinige af, penningmeester. Of het allemaal nog niet genoeg is heeft hij ook nog 20 jaar het "blauwe boekje" gemaakt en hij heeft aangegeven dit nog 20 jaar te willen doen.
Ook mogen wij de vrouwen Netty en Riky , achter deze mannen niet vergeten want ook deze hebben altijd voor de vereniging klaar gestaan. Wij weten geen betere manier om beide heren op deze manier te bedanken en bij de eerste de beste gelegenheid de heren nog eens extra in het zonnetje te zetten en met u allen een
toast uit te brengen op deze 2 nieuwe ereleden.
Jan en Bert bedankt voor jullie tomeloze inzet!